Kisigényű háziállatok

Szeretnél háziállatot tartani, de nagyon elfoglalt vagy? Alig van időd?

 

Ha ezek jellemeznek téged, akkor neked is itt van pár háziállat, ami kisigényű, nem kell sétáltatni és még cuki is. Rengeteg ilyen kisállat van, szóval ne félj, biztos találsz magadnak valót.  

Hörcsög: Ő az, akivel javarészt semmit sem kell foglalkoznod. Egy ketrecben tarthatod, és ha van benne egy mókuskerék, akkor egész életében elfutkároz. Neked csak minden nap meg kell etetned, és szeretgetned, ami neki is, és a te lelki egészségednek is nagyon jót tesz.  

 

Sziámi harcoshal: A hal remek választás, hiszen alig kell vele foglalkozni. Akváriumban él, vízben, nem sok port kavar. A sziámi harcoshal nemcsak gyönyörű, de roppant egyszerű gondozni. Egyet kell csak megjegyeznünk. Soha se telepítsünk két sziámi harcoshalat egy akváriumba, hiszen nagyon harcos természetűek. 

Leopárdgekkó: A gekkók tartása egyébként is nagyon egyszerű, ám köztük is kis igényű a leopárdgekkó. Nincs túl sok igénye a terráriumban, hiszen nem tud falat mászni, és roppant barátságos az emberekkel. Arra figyeljünk, hogy két hímet ne tartsunk egy helyen, és változatos étrendet biztosítsunk neki. 

Ékszerteknős: Az ékszerteknősöket is nagyon egyszerű tartani. Megfelelő méretű akvárium, friss saláta és némi eleség elegendő neki a jól érezze magát. Helyezzünk el egy száraz helyet is az élőhelyén, hiszen imád kimászni és napozni. Ezt egy melegítő lámpával tudjuk neki biztosítani.  

Macska: Szőrös kedvenc, akivel lehet interakciót teremteni, ám korántsem igényel annyi odafigyelést és törődést, mint egy kutya. A macskák nagyon öntörvényűek és a saját igényeik szerint élnek, nem foglalkoznak semmivel. A macska nagyon független, nem igényel sétáltatást, rendszerint csak szundikál a kanapénkon. Ugyanakkor többszőr kell állatorvoshoz vinni, mint a kutyákat, hisz jobban elkapják a betegségeket, mint más állatok. De ha egy kis szőrös, aranyos háziállatra vágysz, bizalommal ajánlom a cicákat. 

Pinty: Ha szeretjük a madarakat, de nem akarunk egy vérszomjas, ragadozó vadászmadarat tartani a lakásunkban, akkor a legjobb választás egy pinty lesz. Ezeknek a madaraknak nincsen szükségük az emberrel való szocializálódásra. Az viszont jót tehet nekik, ha egy másik pinttyel élnek együtt, hiszen nem fognak unatkozni egyedül. Ezen kívül csak etetnünk, itatnunk és takarítanunk kell, s ha ezeket megkapják, boldogan csiripelnek nekünk.  

 

 

Deák Máté, 10.D 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük