Széchenyista szívvel

Nagycenken minden évben, Széchenyi István születésnapja utáni szombaton szoktak rendezni egy kiállítást, ahol művészek és alkotók festményeit illetve képeit állítják ki. Idén, mivel iskolánk centenáriumi évet ünnepel, az egész kiállítás a Széchenyi István Gimnázium diákjainak műveiből áll. 

Az idei kiállításra nagyon sok mű érkezett, melyet Molnárné Dukai Éva tanárnő válogatásával állítottak ki a Nagycenki Alkotóházban. A kiállítás október 1-én nyílt meg, melyen a kiállító diákok vettek részt. Az ünnepélyes megnyitó után még egy hónapig lehet megtekinteni a kiállítást: október végéig, minden szombaton és vasárnap 15.00-17.00 óráig.  

A kiállításon nagyon sok festményt csodálhatunk meg, többek között sztárok, csendéletek és még maga Széchenyi István is szerepel a műveken. A diákok nem csak festményt, de fényképet, vagy akár digitálisan készített alkotásokat is vihettek a kiállításra.  

Nagyon szép és értékes alkotásokkal mutatták be tehetségüket a kiállítók: 

Pákozdi Zsófia 7.B, Boros Barna 7.B, Kasnya Tamás 7.A, Szabó Lilla 8.B, Magas Flóra 8.A, Bogdány Boglárka Szofia 8.B, Kovács Laura 9.C, Polgár Tamara Kata 9.B, Deák Emma 9.D, Mórocz Balázs 9.B, Kis-Bús Petra 9.B, Újvári Dóra 10.B, Szentkirályi András 10.D, Payrits Jázmin Anna 10.C, Kelemen Dávid 11.C, Guzmits Helga 11.A, Hargitai Boróka Hanna 11.B, Kovács Laura Zsófia 12.B, Bodnár Mária 12.C. 

Nagyon köszönjük a diákoknak, hogy egy ilyen csodálatos kiállítást láthattunk, nagyon sok alkotó megmutathatta magát ezen az eseményen.  

 

Deák Máté, 10.D 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük