Egy mozgalmas péntek a SzIG-ben

Egy mozgalmas péntek a SzIG-ben

Október elseje a zene világnapja. Iskolánkban a hagyományokhoz híven ünnepeltük meg ezt a szép ünnepet. Dukai Éva tanárnő vezetésével a második szünetben, az eső miatt rendhagyó módon, a tornateremben gyűltünk össze. Itt először Viola és az énekkar elénekelte a Motiva zenekar Születésnapodra című dalát, annak tiszteletére, hogy intézményünk 100 éve viseli a legnagyobb magyar nevét. Ezek után az egész iskolát megénekeltetve elhangzott a Fellegajtó nyitogató. Harmadik szünetben a díszteremben folytatódott a program. Rúzsa Magdi Vigyázz a madárra című dala után már csak a 7# zenekar előadása volt hátra a negyedik szünetben. Ez pedig nem volt más, mint a Hotel California.

Az idei Kutatók Éjszakája újult erővel robbant be iskolánkba. A tavalyi, a vírus miatt kevéssé látogatott programsorozat idén tartalmas estét ígért a látogatók számára. Nézzük is meg, mik voltak ezek a programok.

  Az idei év legnagyobb sikerét a kémiateremben zajló kémiai kísérletek aratták. A tanárok és a diákok többek között egy csodálatos, nagy sikerű füstkísérletet mutattak be. Szerencse, hogy a  kémiateremben tűzjelző van, és nem füstjelző. 

 Szikra Andrea tanárnő betekintést nyújtott nekünk Széchenyi korának érdekességeibe. A harmadik emeleten különféle kvízekben vehettek részt az érdeklődők.  

Iskolánk testnevelő tanárai egy igazi, élő társasjátékot alkottak a testnevelésteremben. A társasjáték tele volt különféle akadályokkal, csapdákkal és mindenféle izgalmas állomással. A tanáraink persze segítették azokat a diákokat, akik kicsit elakadtak valahol.  

A második emelet csak szikrázott a különféle forradalmi férfiaktól és nagyszerű nőktől. A történelemfaktos diákok Horváth Rita tanárnővel egy kis betekintést adtak a magyar tudományok hatalmas agyaiba. A fizikateremben Matusik Mátyás tanár úr elektronokkal végzett kísérletei várták az érdeklődőket.

Az élet egyik alapeleme – szerintem – az elsősegélynyújtás. A 204-es teremben Matusik Mátyás tanár úr biológiafaktosai mutatták be az újraélesztést, a stabil oldalfekvést és a kötözések fortélyait.  

 Az este kilencig tartó rendezvény még sok fajta érdekes programot nyújtott. Többek között a 10.D innovatív félosztály által bemutatott előadás és interaktív videókészítés, 3D-nyomtatás és LEGO robotprogramozás szerepelt iskolánk kínálatában. 

 

Írta: Kasoly Réka Adél, 11.D Deák Máté, 10.D
Fényképezte: Brieber Enikő, 11.D, Deák Emma, 9.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük