Hogy éld túl a karantént?

Hogy éld túl a karantént?

Hogy éld túl a karantént?

Bár előreláthatólag lassan visszamegyünk a suliba és végre újra láthatjuk egymást, az elmúlt időszak mindenki számára nehéz volt. Megtanultunk együttműködni, és a távolság ellenére az osztályközösségek is összébbkovácsolódtak. Azonban biztos vagyok benne, hogy az unalom fogalma is mindenkiben körvonalazódott. Most hoztam néhány tippet, amik egy pillanat alatt elűzhetik ezt a rendkívül kellemetlen érzést.

Pár film és sorozat, a fáradtabb időkre:

 • Az örök klasszikus: Jóbarátok

A sorozat 10 évada 10 évet ölel fel, mely leírja 6 barát életét. Néhol szomorú, legtöbbször humoros, de mindig élettel teli jelenetekben mutatja be a mindennapjaikat. Pasik és barátnők tömkelege cserélődik a sorozat alatt, de végül majdnem mindenki megtalálja élete párját. A Jóbarátok legnagyobb tanulsága, hogy akármennyire is csak egy szimpla közhely, az igaz barátok jóban-rosszban mellettünk állnak.

 • Ne csak nézz, láss is: Hazug csajok társasága

A sorozat 2010-ben indult, és 2017-ben ért véget, ezért már biztos sokan ismeritek. Egy gimis lánybanda egyik tagja eltűnik, ezáltal a tásaság is felfoszlik egy időre. Ami újra összehozza őket, az egy titokzatos valaki, aki éveken át beleszól az életükbe, és újabb és újabb hazugságokra kényszeríti a lányokat. A sorozat minden szereplőjét más-más perspektívából mutatja be, az élet különböző területein. Emily, Hanna, Spencer és Aria végül minden bonyodalmat megoldanak, és kikeveregnek a hazugságból. Na de milyen áron?

 

 •  Egy kis vígjáték némi romantikával megfűszerezve: A kavarás

Főszereplők: Adam Sandler (Jim), Drew Barrymore (Lauren)

A film elején két felnőtt -akik egyedül nevelik gyerekeiket- randira megy, mely végül katasztrofálisan sül el. Az élet viszont úgy akarja, hogy mégis összetalálkozzanak. De hol máshol minta világ másik felén? Hosszú huzavona utánis nem minden úgy sül el ahogy azt szeretnék.

 

 • Ha valamin gondolkozni szeretnél: Fehér éjszakák

A film 2019-ben nagy népszerűségnek örvendett. Számos kritikát kapott, nagyon eltérőeket. Első, sőt második megnézésre is nehezen feldolgozhatónak és picit kaotikusnak tűnik, de megéri ráfordítani az időt.  2 órában mutatja be egy svédországi elrejtett falu szektájának ünnepségét. Erről talán elég, ha ennyit mondok…Nézzétek meg a filmet, és fogalmazzátok meg magatokban, miről is szól valójában!

 

 

Néha mindenkinek van, hogy eluralkodik a káosz az élete felett, és kiesik kezéből az irányítás. Én ilyekor új dolgok kipróbálásával ütöm el az időt, míg meg nem tudom oldani a gondokat:

 

 • A rajzolás egy egész egyszerű en kivitelezhető művészeti ág. Csak papír és pár ceruza kell hozzá. Na de ezután jönnek a problémák: Hogyan álljak neki? Egyáltalán mit rajzoljak? Ha meg van mit rajzoljak, hogyan álljak neki? Hogy is tanultuk rajz órán? Igen sokan ezt évekig tanulják, viszont sosem lesz tökéletes. Na várjunk mi? Tökéletes? Mindenki más stílusban szeret rajzolni, és az már önmagában tökéletes. Hogyha nem tudod, hogy mit szeretnél, keresgélj pinteresten! Rengeteg ötletet találhatsz, ami segít a saját stílusod kialakításában.

 

 

 

 

 

 

 

 • A fotózás, talán még a rajzolásnál is könnyebben kivitelezhető. Elég hozzá akár a telefonod. A fotózás lényege, az apró dolgok, pillanatnyi csodák meglátása, az egyszerű hétköznapi dolg okban. Ha egy kicsit megfordítod a nézőpontot, vagy csak simán más irányból tekintesz rájuk kész is a tökéletes kép.  Fényképezni bármit lehet. Személy szerint én az eget szeretem, de mint a rajzolásnál, itt is mindenki a saját ízlése szerint 
  alakíthatja a galériáját.

 

 

 

 • Ha esetleg aktívabb kikapcsolódásra vágysz, egy új sport jó ötlet lehet. Mivel a csapatsportok ebben a covidos időszakban nem ajánlottak, ezért sok lehetőség kiesik. Azonban sok sport van, amire az ember nem is gondol, de otthon, akár egyedül is lehet végezni. Ilyen például a bowling. Nem kell hozzá más csak pár flakon (egy pici vízzel az aljában), és egy labda. Akár a bicikli elővétele is megér egy próbát, vagy a biciklihez hasonlóan bármi keréken guruló sporteszköz. Ha minden kötél szakad, de mégis aktivizálnád magad, kapj fel egy hátizsákot, és irány az erdő!

Sopron tele van csodásabbnál csodásabb kirándulóhelyekkel, viszont a tömeg miatt nem biztos, hogy ajánlott ezeket látogatni mostanában. Viszont, hogy ne maradjatok látnivaló nélkül, itt van két, kevésbé ismert, de mégis gyönyörű, a mindennapokban látogatható kilátó.

 • Poloskás-bérci Béke kilátó

Koordináták: 47.6599886,16.5085123

 

 

 

 • Ó-Hubertusz kilátó

Koordináták: 47.7179865,16.5729756

 

 

 

Remélem, tudtam segíteni, jó szórakozást és kitarást mindenkinek!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük