Világvége hangulat Sopronban

Félórás buszkésések, hatalmas tócsák, jeges utak és piros sapkák

 

 

Szerda reggel megtörtént, amire sokan vártunk. Éjszaka hatalmas hómennyiség lepte el Sopront, aminek sok gyerek örült, de megannyi embernek sokkal inkább gondot okozott.

Bokáig érő, 10-15 cm hó esett le egy éjszaka alatt, amely reggelre félig megfagyva keserítette meg az emberek reggeli szokásait. A 3-as, 3Y buszjáratok a reggeli órákban (7-8 óra között) 20 percet késtek, hiszen Brennbergbányán 20 cm-es hó esett és az utak jegesek voltak, így kb. 30-40-nel közlekedtek a járművek.

A reggeli vonatok is késéseket szedtek fel magukra, Sopronba 10 perc körüli késéssel érkeztek be, míg a reggel 6.24-kor induló Budapest Intercity 40 percet késett Pest felé.

A város utcái és járdái 10 óráig kezeletlenek maradtak, hiszen csak 10 óra után indultak a hótolók és sószórók az utakon. Addig a hó és jég által akadályozott utakon nem volt egyszerű a közlekedés. A gyalogosközlekedést a havas utak, a vizes gyalogátkelők és a gyalogosok fejére hulló hótömbök sem egyszerűsítették.

Szóval, pont 6-án megérkezett a hó, mégpedig jó sok.

És megjött a Mikulás, mely az iskolában is sikert aratott. Sok-sok diák piros mikulássapkában rohangált a folyosókon, és a tanárok többsége is piros pulcsit viselt. Juhászné Sebestyén Andrea tanárnő pedig a jó válaszok megjutalmazásaként szaloncukrokkal dobott célba az órákon.

Reméljük, hogy mindenki épségben és egészségben túl van ezen a napon. Kívánunk örömteli karácsonyi készülődést, olvassátok, olvassák rendszeresen a SzIGmát, hiszen hetente több cikkel is készülünk nektek és Önöknek.

 

Cikk és fényképek: Deák Máté, 11.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük