Valentin-napi könyvajánló

Valentin-napi könyvajánló

Heteira: Tündéralku

Delvin, amikor 18 éves lesz és életében először átváltozik, megtudja, hogy ő nem valamilyen állat alakját képes felölteni, hanem egy tündérét. Ez egyszerre a legjobb és a legrosszabb képesség: tud varázsolni, de képtelen hazudni. Ráadásul egy farkas alakváltóba szerelmes, aki köztudottan utálja a tündéreket. Rikke egyszer szerelmes volt egy tündérbe. Amikor a lány elmenekült a varosból, mindent megtett, hogy megtalálja. Feláldozott mindent, ami fontos volt számára. Cserébe elvezették hozzá, de a lány visszautasította. Delvin segíthet neki, hogy visszakapja, amit ebben az alkuban elvesztett. Talán ő az igaz szerelme is, de vajon erősebb a szeretet kettejük között, mint Rikke tündérektől való félelme?

Kelly Oram: Cinder és Ella

Ella régebben csak egy átlagos kamasz volt, de egy baleset mindent megváltoztatott. Az anyukája meghalt, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Kénytelen az apukájához költözni, akit kisgyerekkora óta nem látott. Új város, új mostohaanya és mostohatestvérek, új iskola. Az egyetlen dolog, ami állandó marad, az Cinder, a legjobb barátja, akit a kedvenc könyve rajongói oldalán ismert meg. Már évek óta ismerik egymást, de személyesen még nem találkoztak. Cinder valójában híres színész, és hamarosan a közös kedvenc fantasy könyvük alapján készült film főszereplője lesz. Segíteni akar Ellának, és szeretne vele végre találkozni, de nem tudja, Ella készen áll-e rá, hogy elviselje azt a hírnevet és irigységet, amit egy sztár barátnőjeként kapni fog.

Lauren Morill: Vakrandi a végzettel

Londonba utazni egy iskolai csoporttal és megnézni minden látnivalót? Igen! Ez Julia számára egy valóra vált álom. Ezt még az sem ronthatja el, hogy a kiránduláson Jasonnel, az osztály legidegesítőbb fiújával kerül párba. De Jason már a legelső nap magával rángatja bulizni, ahol megismerkedik pár fiúval. A buli után valaki romantikus üzeneteket küldözget a lánynak, és ő rá akar jönni, hogy ki az. Jason felajánlja a segítségét a nyomozásban, és közben őrült helyzetekbe rángatja bele a lányt. Julia közben rájön, hogy néha nincs szükség tervekre, elég csak sodródni az árral, és arra is, hogy az igaz szerelem néha nem onnan jön, ahonnan számít rá.

 

Madeline Miller: Akhilleusz dala

Patrokloszt az apja száműzte otthonról, ezért Péleusz udvarában köt ki. Megismerkedik a herceg fiával, Akhilleusszal, és életre szóló barátság alakul ki köztük. Ahogy felnőnek, a barátságból lassan szerelem lesz. Amikor Akhilleusz úgy dönt, hogy elmegy a trójai háborúba és a rövid, dicsőséges életet választja a hosszú és nyugodt helyett, Patroklosz elkíséri. A hadvezér megsérti Akhilleuszt, ezért úgy dönt, nem harcol: majd meglátják, hogy boldogulnak-e nélküle. Patroklosz látja, hogy túl sok ember veszik el a háborúban Akhilleusz segítsége nélkül, és úgy érzi, nem éri meg ez az áldozat a büszkeségért. Olyan döntést hoz, amivel mindkettőjük életét veszélybe sodorja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük