Sopron környéki kirándulóhelyek

Sopron környéki kirándulóhelyek

Bár az idő egyre hűvösebb, a Sopron környéki kirándulóhelyek még így is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a mozogni vágyóknak.

A leghíresebb kilátó környékünkön a Károly-kilátó, ami a gyönyörű panoráma mellett egy kisebb kiállítást is magába foglal, ezen kívül a kilátó mellett büfé és játszótér is van.

         

A Soproni-hegység legifjabbja a Sörházdombi-kilátó, ahonnan a fenyőfák ágai felett csodálatos kilátás nyílik a városra, és tiszta időben a Fertő-tóig és a Schneebergig is ellátni.

A Szalamandra-tó egy ikertó, a két kis tavat egy patakocska köti össze, és egy bővízű forrás táplálja, amely messze földön híres kristálytiszta vizéről. A Természetbarát-forrás körül egy fedett pavilon és hangulatos pihenőhelyek is épültek.

   

Másik közkedvelt tó a közelünkben a Fehér úti tó, ami Ágfalva felől gyalogszerrel is megközelíthető. Állatvilága igen gazdag, ezért a horgászni vágyók előszeretettel látogatják. Mindemellett azoknak is ajánlom ezt a helyet, akik csak sétálni akarnak egyet, mivel a tó ködös időben is varázslatos.

     

Ha pedig valaki egy tanösvényen szeretne egész napos kirándulást tenni, a Ciklámen-tanösvényt csak ajánlani tudom, ahol az út mentén elhelyezett táblák elolvasásával rengeteg dolgot tudhatunk meg a Soproni-hegység élővilágáról.

   

Remélem, kedvet kaptok valamelyik kilátó vagy tó meglátogatásához, és ha igen, kellemes kikapcsolódást és időtöltést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük