Sopron környéki kirándulóhelyek – tavaszi kiadás

Sopron környéki kirándulóhelyek – tavaszi kiadás

Végre itt a tavasz! Ugyan már májust írunk, de eddig elég télies volt az idő. A hosszú bezártság után téged is kicsalogat a napsütés a szabadba, de nem tudod, merre indulj?

Íme, néhány közkedvelt soproni kirándulóhely!

Cserkész-kápolna

Nem a legismertebb hely Sopron környékén, de nekem személy szerint a kedvencem. Ha derült az ég, ellátni egészen a Schneebergig, de párásabb időben sem kell szomorkodnunk: az alatta elterülő házak és a közeli dombok is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Könnyen megközelíthető, és nincs messze a lakott területtől.

Várhely-kilátó

A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik mind a város és a környező falvak, Sopronbánfalva, Ágfalva, Lépesfalva, illetve a Hanság és a Fertő, és persze a környező hegyek és dombok felé. A kilátó közelében több vaskori emlék is található – ha arra járunk, mindenképp érdemes ezeket is megnézni. A vállalkozókedvűek a kilátót akár biciklivel is meg tudják közelíteni.

Szent György-forrás

A Várhely-kilátótól Bánfalva felé indulva útba esik a Szent György-forrás. Nem olyan nagy a jelentősége, mint a Természetbarát-forrásnak, de a környéke kellemes, érdemes hát megnézni, ha arra járunk!

Fáber-rét

Ha meguntad a kilátókat és valami változatosságra vágynál, mindenképp érdemes ellátogatnod a Fáber-rétre. Több helyen vannak kihelyezett padok, amiken elücsörögve csodálatos a rálátás az egész rétre. Kellemes időben alkalmas hely akár egy piknikre is.

Deák-kút

Végül, de nem utolsó sorban egy forrás. A Deák-kút szépen kiépített csobogója, a városhoz közel, a Lővér körúttól pár percre található. A hely alkalmas egy délutáni kikapcsolódásra, vagy akár szalonnasütésre is.

Remélem, valamelyik hely elnyeri a tetszéseteket és meglátogatjátok!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük