Őszi film- és könyvajánló

Őszi film- és könyvajánló

Eljött az év legszínesebb időszaka, az ősz. Ezekben a hűvös, esős, fahéjillatú hetekben az ember legszívesebben csak bekuckózna a kedvenc takarójával, főzne egy meleg teát és pihenne egész nap. Elhoztam nektek négy filmet és négy könyvet, amelyek garantáltan meghozzák az őszi hangulatot!

 

Filmek

Holt költők társasága

Egy fiúiskola átalakulását követhetjük nyomon az ’50-es években játszódó drámában. Az új tanár, Mr. Keating különleges szenvedéllyel mutatja be a diákok számára az általuk eddig unalmasnak vélt irodalmat, és ezzel egy nem mindennapi baráti kör szerveződése veszi kezdetét.

A szerelem hálójában

Az életben riválisok – online pedig közelebb kerülnek egymáshoz, mint hitték. Joe és Kathleen nincsenek túl jó viszonyban: a férfi cége terjeszkedik, ami Kathleen családias könyvesboltjának végét jelentheti. Amikor csak találkoznak, piszkáló megjegyzésekkel bombázzák egymást, de valamit nem tudnak: valójában minden nap név nélkül egymással leveleznek, és ez a beszélgetés szerelemmé növi ki magát. A románc kialakulását követve figyelhetjük meg az őszi New York szépségeit.

A halott menyasszony

A halloween rajongóknak talán nem kell bemutatnom Tim Burton nevét: a legendás rendező animációs filmje egy különös esküvőre kalauzol minket. A főszereplő, Victor egy furcsa tévedés során nem saját kedvesét jegyzi el, hanem egy, már rég nem élő lány ujjára kerül a gyűrű – és ezzel kezdődnek a bonyodalmak, amik az egész család számára szórakoztatók lehetnek egy nagy tál popcorn kíséretében.

Bíborhegy

Ez a horror egy viktoriánus korabeli fiatal írónő életét mutatja be, aki látja a szellemeket – de ennél még megrázóbb eseményeket is át kell élnie. Kísértetek, család, vér, szerelem… A rejtélyes Bíborhegy legendája nem ijedősöknek való. Te be mernél lépni a birtok kapuin?

 

Könyvek

Rainbow Rowell: Fangirl

Szuper regény az önállóságról, az elszakadásról, a szeretetről. Cath és az ikertestvére most kezdik az egyetemet. A lány nehezen nyit az újdonságok felé, és abba a tevékenységbe menekül, amiben a legjobb; a fan fiction írásba. Családjával mindig is odavolt Simon Snow kalandjaiért: olvasták az összes könyvet, látták a filmeket, és alternatív befejezéseket találtak ki a történeteknek. De ébresztő! Ez itt a valóság, és Cath úgy érzi, a felnőtté válás nehezebb, mint gondolta. Végül rájön, hogy a változás nem mindig jelent rosszat, sőt…

J.K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

A kis túlélő története mára már klasszikussá vált. Ha olvastad, most vedd újra kézbe, ha pedig nem, akkor itt az ideje felfedezned Roxfort összes titokzatos tornyát – és készíts be magadnak egy kupa finom vajsört!

Madeline Miller: Kirké

Kirké görög boszorkány és istennő életútját írja le ez a regény. Tekinthető az Odüsszeia spin-offjának, vagy akár feldolgozásának, szóval ha küszködsz Homérosz eredeti művével, adj Kirkének egy esélyt- garantáltan meghozza a kedved, ha érdekel a mitológia, a történelem, és szívesen olvasnál egy magával ragadó történetet a magányról, a családról és a tehetségről egy kis feminizmussal megfűszerezve.

Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve

Új város, új iskola, új képességek. Liv Silber élete eddig teljesen átlagos volt, de amint családjával Londonba költözött és megismerkedett négy különös fiúval az új iskolájából, furcsa álmok kezdik gyötörni. Hamar rájön, hogy az álmok között kapcsolat van: át lehet járni egyik ember álmából a másikéba, sőt, irányíthatjuk is őket… Liv és barátai mindent meg akarnak tudni az álomvilágról – de vajon milyen áron…?

Pellinger Anna 10.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük