Low waste Karácsony

 

Közelednek az ünnepek, már sokan elkezdtünk ráhangolódni.  Egy kis dekoráció, sütisütés és az elmaradhatatlan ünnepi zenék. Elárulom, hogy az én kedvencem Chris Rea Driving Home for Christmas című dala.

Ha megtekintitek a videót, egy csodálatos karácsonyi tájon való utazáson vehettek részt. Sajnos a globális felmelegedés miatt már nem tudni, meddig lehet részünk ilyen örömökben, mint ez. Pontosan emiatt és még sok másért lenne kiemelkedően fontos óvni a környezetünket.

 

Ezzel a cikkel az a célom, hogy megmutassam, környezetbarátan is lehet karácsonyra vagy bármilyen alkalomra ajándékot venni, vagy éppen készíteni. Tudom, hogy nehéz azt elérni, hogy teljesen zero waste legyen egy meglepetés, de low-waste eredményre törekedhetünk.

 

Lássunk pár egyszerű tippet:

 • Gondold át alaposan, mit szeretnél venni!
 • Legyen értelme az ajándéknak, ne csak pillanatnyi örömet okozzon!
 • Az internet a kezünkben van, keresd a magyar kisvállalkozókat vagy manufaktúrákat!
 • Járj utána az összetevőknek!
 • Válassz Cruelty-free, vegán és/vagy zero waste termékeket!

 

Egy-két ajándékötlet:

 

 1. Egy újrahasznosított anyagokból/üvegből készült kulacs.
  Megtölthetjük a legkülönfélébb édességekkel és feldíszíthetjük. Lehet kísérő ajándék más egyéb mellett, ezzel ösztönözve az illetőt, hogy eldobható üvegek helyett a tartós megoldást válassza. Ezen a weblapon különleges kulcsokra bukkanhattok: https://zerohero.hu/termekkategoria/utravalo/kulacsok
 1. Gyertya
  Ki ne örülne egy gyönyörű csomagolású gyertyának, aminek az illata még impozánsabb?! Itt egy magyar kisvállalkozást ismerhettek meg: https://www.bukkicandles.hu/
  Az előbbi Zero Hero oldalon is nézzetek szét: https://zerohero.hu/termekkategoria/zero-waste-karacsony/szojagyertya
 1. Online előfizetés
  Egy Netflix, HBO Go vagy Spotify előfizetés megkönnyítheti ezt az otthonülős időszakot, kicsit kimozdíthat minket a való világból. Ezen kívül szeretteidet meglepheted egy jó kis karácsonyi filmösszeállítással, amit bármikor megnézhetnek.

 

Még több inspirációért tekintsd meg Vászonzsákoslány videóját:

 

Örömteli karácsonyvárást kívánok:

Kiss Franciska Katinka (9.E)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük