Kávézók és cukrászdák Sopronban

Kávézók és cukrászdák Sopronban

A legjobb kávézók, cukrászdák és beülős helyek Sopron szívében 

 

Kérlek, gyere velem egy péntek délutáni városlátogatásra, ahol szemünk feltöltődik az avar narancssárgájával, szívünk-lelkünk  felmelegedik a lattétól, ajkunkat pedig fehérre festi majd a tejszínhab. 

Amikor vonatunk letesz bennünket a pályaudvaron, s kijjebb evickéljük magunkat a rohanó tömegen, elénk kerül a Mátyás király utca látványa.  

Azon felfelé haladva, ha megszomjaztunk vagy megéheztünk, tökéletes megoldásokat tudunk találni problémánkra: az Alcatraz ételbár és a Serendipity Coffee ‘n Go. Utóbbi szezonális különlegességekkel kedveskedik a vendégeknek, belépve ezt tapasztalhatjuk az ötletes dekoráción is. A specialitásokon kívül  természetesen az alapvető kávé-és shakefajták is megtalálhatóak a kínálatban. Látogatás céljából mehetsz egyedül, vagy viheted magaddal egy, maximum két barátodat.  

Ha továbbhaladunk a Széchenyi téren, ismét gyöngyszemeket találhatunk. Széchenyista szívvel követjük, ahová tartozunk, lelkileg és fizikailag is, az iskolánk előtti Liszt Ferenc Kulturális Központnak kávézója kellemes felüdülést biztosíthat egy  érdekes előadás megtekintése után. Mit is mondhatnék? Igazi dark acaKövetkező állomásunk pedig a szemben elhelyezkedő Dömötöri cukrászda és kávezó lesz. Kicsit közel van a konkurencia, nemde? Ez a hely több szempontból is különleges lehet számunkra. Eleve szembetűnő az épület okkersárga külseje, viszont amint belépünk, máris Carlo Goldoni művében érezhetjük magunkat. (La bottega del caffé, 1750) Maga az épület kétszintes, a földszinten tudunk választani a bőséges sütemény, kávé, illetve nyáron pedig a fagylaltkínálatukból is. Amint a mesébe illő lépcsőn feltáncoljuk magunkat, álomszép felsőszint tündökölhet látókörünkbe. Pörgős limonádék, különleges szendvicsek, és ismét teljes kávékínálat. Cappuccinót szürcsölgetve megcsodálhatjuk a Széchenyi teret, nyáron pedig a kültéri terasz is teljes csábítást jelenthet.  

Hova tovább? Hiszen ha a Várkerületen maradunk, a bőség zavarának örvénye egykönnyen magával ragadhat minket. Térjünk be most egy olyan helyre, amit minden soproni, ágfalvi, fertődi, harkai és balfi is ismer hallottaim szerint: Frei kávézó. A Várkerület 53. alatt található a szintén kétszintes csodahely, ami véleményem szerint mindenkinek megfelelő. Bőséges hely, kínálat és otthonosság. A Cafe Frei az elmúlt másfél évtizedben Magyarország legnagyobb, 100%-ban hazai tulajdonú kávézólánca lett, saját és franchise üzletekkel, de közben teljeskörű kávémárkává is vált. Az összes kontinensről megtalálhatóak különböző kávéfajták, helyben fogyasztással, illetve elvitellel is. Ha pedig valaki introvertáltan szereti élvezni a kávé varázslatos energiáját, javasolnám, hogy vásárolj neki Frei kávékapszulát karácsonyi ajándék céljából. 

A túloldalon a Hoffer cukrászda található, a Várkerület 86. szám alatt. Szembetűnő, 18. századi keskeny épület és egyben hibátlan hely kreatív süteményekkel. Specialitásuk a Hoffer szelet. Ezenkívül a kínálatban helyet foglalnak még torták, pékáruk és reggelik is. Mindenkinek szívesen ajánlom. 

Szomszédságában fekszik a Kultúrpresszó s a Zwinger kávéház is.  A Kultúrpresszóban különös figyelmet fektetnek a vendégek téli hidegben is teljesülő kényelmére, ugyanis a kinti terasz szőrmetakarókkal hívogatja a vendégeit. Rendhagyó pörkölésű kávéfajtáikkal biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a Kultúrpresszóban a kedvencedet. A Zwinger kávéház pedig egy meseszép belső udvaron található 

Kicsit arrébb, miután végiggyönyörködtük a karácsonyi vásárt, az utunk következő állomása a Café Randevú lesz, ami már 1986 óta várja szeretettel vendégeit borvörös arculatával s érdekes, mindenféle embernek megfelelő kínálatával. 

 

Remélem, találtál az említettek közül szívhezszóló helyet, s örömmel tanácsolom, hogy látogasd meg azt a szünetben a barátaiddal! 

 

 

Kovács Laura 9.c 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük