Karácsonyi filmajánló.

Karácsonyi filmajánló.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak 

(The Boy Called Christmas)

A tavalyihoz hasonlóan idén karácsonykor is egy családi filmet hoztam a kedves olvasóknak, ami akár már a gyerekfilmek kategóriájában is elmenne. A film egy tavalyi alkotás, és Matt Haig könyve alapján készült. (Amit volt szerencsém nekem is olvasni.) A film nem egy tipikus karácsonyi szerelmes vígjáték, tehát csakis olyanok nézzék meg, akik nem bánják a fiatalabb korosztálynak szóló tartalmakat.  

A történet egy karácsonyi esti mese kereteiben hangzik el. A főszereplőnk Nicolas, akit édesanyja többször hívott

 Karácsonynak (Henry Lawfull), egy finn favágó, Joel (Michiel Huisman) fia, akinek a király megbízására el kell hagynia otthonát, és reményt kell keresnie. Nicolast pedig nagynénjére, Carlottára (Kristen Wiig) bízza. A bánásmódot nem tűrve a fiú apja után indul, társként magával viszi Miikát (Stephen Merchant), az egeret, akihez végül a történet legtöbb poénja lesz köthető. Útjuk közben eljutnak Elfheimbe, a manók városába, ahol nem igazán kedvelik az embereket. Itt egy hosszabb kaland után sikeresen tisztázzák Nicolast. A történet végén pedig kiderül a fiú anyukájának eredete is. A film a mindenki által várt és sejthető csattanóval zárul.  

Mint ahogy bármelyik korábbi általam kiválasztott film, ez sem fogja megváltani a világot. Arra bőven megfelel, hogy lekösse a család figyelmét szentestére.

 Ami viszont pozitívum, hogy majdnem tökéletesen követi a könyv lapjait. Aki egy könnyed karácsonyi filmet keres, az mindenképpen nézze meg, aki viszont komolyabban, érzelmesebben szeretné megismerni a történetet, annak sokkal inkább a könyvet ajánlom.

 

~Nagy Botond~

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük