Interjú az új diákelnökséggel

Interjú az új diákelnökséggel

A diákönkormányzat új vezetőivel beszélgettem… 

 

Az idei évben a diákönkormányzat elnöki és elnökhelyettesi „székét” Wratschko Peter és Gyenge Réka szerezte meg. Hatalmas küzdés volt ugyan a diákönkormányzat vezetésére, és az első szavazásban Péterék vesztésre álltak, de a második körös szavazást sikerült megnyerniük, így most ők vezetik a diákönkormányzatot.  

 

Peterrel és Rékával készített interjúm során kiderült, hogy az összeszokottnak vélt páros nem is olyan rég ismerkedett meg. 

Peter így fogalmazott: „Rékát a SZIG előtt nem ismertem, és az első félévben nem is nagyon beszélgettünk. Nyárra lettünk jóba, és akkor döntöttük el, hogy együtt indulunk a választáson.” 

A csapatuk ugyanakkor nem csak belőlük áll, hiszen még egy csomó szerep van, amit sok más diák tölt be: Horváth Judit elnökhelyettes, Kiss Kíra programvezető, Szabó Kamilla médiafelelős és Szemenyei Barnabás gazdasági felelős. 

 

Érdeklődtem kicsit a Ki van a konyhámban? című program után, hiszen szerintem az mindenki fantáziáját megmozgatta egy kicsit. 

„Ez egy talkshow lenne, ahol főzés vagy sütés közben különböző személyekkel beszélgetnénk.” 

 

A cikket villámkérdésekkel zárom, melyeket Peter és Réka kapott egyenként. 

-Peter, milyen irányban szeretnél továbbtanulni, és miért? 

– Mindenképp valami gazdálkodást szeretnék tanulni, mert át szeretném venni szüleim cégét. 

 

Réka, mi volt az a dolog, ok, ami legyőzte azt a félelmedet, hogy lehet, hogy nem tudod egyeztetni a magánéletedet a helyettesi szerepekkel, feladatokkal? 

– Szerintem az a mondat segített sokat, hogy arra van időd, amire szakítasz. Ezzel a mondattal meggyőztem magam, hogy be tudom osztani az időmet. 

– Te milyen irányban szeretnél továbbtanulni? 

– Jelen pillanatban a pszichológia és a média érdekel, de ez bármikor megváltozhat. 

(jobbról balra: hátsósor: Horváth Judit, Szemenyei  Barnabás, Wratschko Peter, Kiss Kíra; elsősor: Gyenge Réka, Szabó Kamilla, Pál Dorottya)

 

 

Deák Máté, 9.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük