Holics Lili, a kozmetika nagymestere – Továbbtanulás VII.

Holics Lili 6 éves kora óta kozmetikusnak készül. Interjút készítettem vele és érdekes dolgokról beszélgettünk.

 

Hogyan szereztél szakmai tapasztalatot?

  • 2018-ban érettségiztem a Handler Nándor Technikumban, majd 2020-ban tettem le a kozmetikusi szakvizsgát. A kötelező gyakorlatomat a Wabi Beauty Centerben végeztem el iskola alatt, majd amikor végeztem, egy kozmetikusnál dolgoztam.

Lili elmondta, hogy a felvételi egy orvosi vizsgálatot jelentett, hiszen a kozmetikusoknál elvárás a jó állóképesség és a megfelelő kondíció. Lili most egyéni vállalkozó, egy szalonban dolgozik a Jerevánon fodrászokkal és műkörmösökkel együtt.

Mennyire nehéz elhelyezkedni ebben a szakmában? Mennyire befolyásolja ezt Ausztria közelsége?

  • Önmagában véve nehéz. Manapság nagyon sok ember vág bele ebbe a szakmába, főleg itt, hiszen Ausztria közelsége több vendéget ígér. Ugyanakkor sok lehetőség van a szakmában, sokfelé tud az ember specializálódni. Én személy szerint aműszempilla-építés felé szeretnék elindulni, hiszen ez manapság nagyon jól menő szakirány, sok lehetőséget látok benne.

Lili szerint a kozmetikusok magánélete könnyen összeegyeztethető a munkával. Vendégei a legtöbb esetben rugalmasak, ha esetleg hirtelen kellene időpontot változtatni. Lehetőleg egyensúlyban próbálja tartani a munkáját és a magánéletét, ebben férje is sokat segít neki.

Én is szeretném megkérdezni, amit minden kozmetikustól megkérdeznek. Mennyire fontos a bőrápolás?

  • Nagyon! Azt mondanám, a férfiaknak is nagyon fontos a bőrápolás, talán fontosabb is, mint a nőknek. Nagyon fontos a bőr ápolása, hiszen sok környezeti hatásnak (pl.: erős szél, hideg, sok por, sok szennyeződés vagy erős napsütés) van kitéve.

Köszönöm a beszélgetést, Lili!

Deák Máté, 10.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük