Hétvégi műsorajánló

Hétvégi műsorajánló

Iskolánk néhány tanulója részt vesz a Zöldgömb nevű tévés vetélkedőn. Legutóbbi cikkünk szereplőjével, Kónya Mátéval beszélgettem.

„Milyen vetélkedőről van szó, és hogy állt össze a csapat?”

„A Zöldgömb vetélkedőről van szó, amit a TV2-n láthatunk szombatonként 12:30-kor.”

A csapatot Simon György tanár úr szervezte meg olyan emberekből, akikről tudja, hogy szívügyük a környezetvédelem és érdekli őket a verseny. A csapat tagjai: Simon Réka (11. B), Baumbach Vivien (12. C), Kónya Máté (11. A), Szittyai Gergő (11. A).

„Írnunk kellett bemutatkozást magunkról, az előfeladat pedig egy videó és egy kép volt, amire külön értékelést kaptunk.”

A verseny felvétele Budapesten zajlott, és a csapatoknak különböző, előre megadott témakörökből kellett felkészülniük. Csupa olyan kérdésről volt szó, ami a jelenünket befolyásolja: többek között energiatakarékosságról, természetvédelemről, klímaváltozásról, életmódról, közlekedésről. A vetélkedő szervezői arra törekedtek, hogy ne lexikális kérdéseket tegyenek fel, hanem olyanokat, amelyekre a válaszok kitalálhatóak megfelelő háttérismerettel és logikával.

A műsorban szereplő feladatok: kvízkérdések megválaszolása és sztárvendégek által elmutogatott, témához kapcsolódó activity-feladványok kitalálása.

A vetélkedő három elődöntőből és egy döntőből áll. Minden versenyforduló két epizód, és minden epizódban 10 kvízkérdés lesz. Minden kvízkérdésre négy válaszlehetőségből kell kiválasztani a helyeset.

A csapat bátran és lelkesen áll a feladatokhoz.

A verseny honlapja: https://zold-gomb.hu/

Ha kíváncsi vagy iskolánk diákjainak szereplésére, nézd szombatonként a TV2-t 12:30-tól!

  • Jó szórakozva tanulást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük