Filmklub és filmajánló

Életrevalók (Intouchables)

Iskolánknak újra van filmklubja! Első alkalommal az Életrevalók című filmet nézhettük meg a 204-es teremben (10.D terme).

A film elképesztő alkotás. Rengeteg pozitív kritikát kapott a nézőközönségétől. A történet elején szinte lehetetlen elhinni, hogy Driss (Omar Sy), a csóró fekete, akit csak a segélye érdekel és Philippe (François Cluzet), a mozgássérült, gazdag úriember ilyen kapcsolatba kerül egymással. Driss akarata ellenére elszegődik Philippe ápolójának, és priuszos „bűnöző” létére meglepően jól végzi a munkáját. Idővel erős kötelék szövődik közöttük, és a személyiségük is nagyban megválto

zik. Viszont amikor Driss-nek el kell mennie, Philippe állapota csak rosszabbodik, de aztán minden jóra fordul. A film remekül ábrázolja az emberi érzelmeket, élethelyzeteket, személyiségeket. Rengeteg a poén, de mégis drámai. Nincs olyan momentum a filmben, amire azt lehetne mondani, hogy hihetetlen, elvégre valós történeten alapul. Összességében egy nagyon sikeres és jól sikerült filmről beszélhetünk, sok díjat nyert, és örömteli fogadtatásban részesült. Két óra igazán nem sok idő egy ilyen alkotáshoz, akinek van hozzá kedve, otthon is nézze meg, vagy szívesen várjuk a következő filmklubban egy hasonlóan jó filmmel.

~Nagy Botond~

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük