Egy év az iskolai élet szolgálatában – avagy interjú Nyikos Barnabással és Kékesi Rékával

Egy év az iskolai élet szolgálatában – avagy interjú Nyikos Barnabással és Kékesi Rékával

Az elmúlt hetekben minden a diákelnök-választásról szól. Amellett, hogy iskolánknak új vezetői lesznek, el kell búcsúznunk az eddigi elnökségtől. Ennek kapcsán kerestem meg Nyikos Barnabást és  Kékesi Rékát, akik a DÖK-csapattal együtt próbálták a diákságot aktivizálni a vírus ellenére is.

Első kérdésem az volt, hogy mi volt a legnagyobb siker az elnökségük alatt. Erre kétféle reakció érkezett. Nyiki azt nyilatkozta, hogy az eredeti cél egy rendszerszintű változás megvalósítása volt. Ez sikerült is, a diákok jó véleménnyel vannak a diákönkormányzat munkájáról. Réka a papírgyűjtést emelte ki, amit azzal indokolt, hogy abból folyt be a legtöbb pénz. Emellett akadt olyan program is, amit nagyon sajnálnak, hogy végül nem jött össze.

„Hát igen, a Széchenyi-Berzsenyi vetélkedőt nagyon sokan várták.”

Ennek ellenére úgy érzik, hogy amit csináltak, az összeségében jó volt. Ugyan több program is elmaradt, de mindig sikerült helyette szervezniük mást, így büszkén tekinthetnek vissza.

„Nagyon sok tanulsága volt ennek az egy évnek is, és bámelyik diákelnököt választják meg, azt üzenem nekik, hogy az elnökség idején mindig az adott helyzetből próbálják kihozni a legtöbbet a körülményektől függetlenül. Ne azon bánkódjanak, ami nem sikerült vagy hogy kevés ember van, hanem akkor annak a kevés embernek szervezzenek programokat.”

Réka ehhez mosolyogva hozzátette, hogy ossza le az elnök a feladatot, ne akarjon mindent ő csinálni, és válasszon maga mellé olyan embereket, akikkel jól tud együtt dolgozni. A diákoknak pedig azt üzenik, hogy legyenek egy kicsit aktívabbak, ha már ilyen jó programokat szerveznek.😉

Megkérdeztem őket arról is, hogy merre szeretnének továbbtanulni. Volt szerencsém az előző diákelnökkel is egy hasonló beszélgetést folytatni egy évvel ezelőtt, így ezek után már meg sem lepett Barnabás válasza;

„Mindenképpen jogi tanulmányokat folytatnék belföldön.”

Elsősorban az ELTE-t nézte ki, bár egy kicsit aggódik a ponthatárok miatt.

„Én bizniszpályán szeretnék elhelyezkedni, lehetőleg Ausztriában.”

A terveket Réka esetében nem a magas ponthatár, hanem a vírus árnyékolja be.

Saját magam és az iskola tanulói nevében is szeretnék nekik nagyon sok sikert kívánni és megköszönni az egész dökös csapatnak az elmúlt egy évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük