Egészséges fogyás – Ételek és italok, amiket jobb, ha elkerülsz

Egészséges fogyás – Ételek és italok, amiket jobb, ha elkerülsz

Egészséges fogyás

Ételek és italok, amiket jobb, ha elkerülsz

 

Azzal mindenki tisztában van, hogy sajnos néhány szeretett élelmiszercsoportunktól meg kell válnunk, ha fogyni szeretnénk. Itt is vannak azok az ételek és italok, amiket jobb, ha elkerülsz diéta közben:

  1. Cukros ételek

Azt mindenki tudja, hogy ez a legnagyobb mumus a súlyunk változtatásával kapcsolatban. Nem csak megnehezíti a leadását, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat.

  1. Gyorskaják és bő olajban sült ételek

Nagyon kevés rostot tartalmaznak, viszont kalória bőven akad bennük. Hamar túl sok kalóriát lehet velük a szervezetbe juttatni, ami nem csak a zsír növekedését, hanem a betegségek kialakulásának kockázatát is növeli.

  1. Alkohol

Vannak olyan alkoholtartalmú italok, amelyeknek pozitív hatásuk lehet az egészségre, de az alkohol mértékletes fogyasztásának is vannak sajnos hátulütői. Rontja az alvás minőségét, így könnyen lehetünk kialvatlanok, fáradtak, ami által többet fogunk enni, hiszen a szervezetünk az energiaigényét ezzel elégíti majd ki.

  1. Üdítők, energiaitalok

Ezen termékek fogyasztása az előbb említett kockázatok mindegyikével jár. Az ilyen italok cukrosak, sok kalóriát tartalmaznak, és negatív hatással vannak az alvásra, így ezek fogyasztása kifejezetten veszélyes.

Nadray Nóra (9D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük