Egészséges fogyás – a fogyás mértéke

Egészséges fogyás – a fogyás mértéke

Egészséges fogyás – a fogyás mértéke

 

A fogyással kapcsolatban sok kérdés merülhet fel azokban, akik meg szeretnének szabadulni a fölös kilóktól:

Mit várhatunk el a testünktől?

Vajon mennyi a megfelelő súlyleadás hetente, meddig egészséges a diétánk?

Sokan esnek túlzásokba, ami már káros a szervezetükre nézve. Ahhoz, hogy ezt megelőzd, tisztában kell lenned néhány dologgal:

A legjobb, amit tehetünk, ha egészségesebb étrendre váltunk. Ám azt tudnunk kell, hogy ilyenkor is először a víz távozik szervezetünkből. A kezdeti időszakban akár 2 kilogrammot is fogyhatunk emiatt hetente.

Ez az időszak általában 2-3 hétig tart, amíg az összes felesleges víz el nem távozik a szervezetből. Ám ettől kezdve lelassul a folyamat. Emiatt sokan fel szokták adni, ám hogyha az új étrend, amit beiktattál, megfelel a szervezetednek, akkor a fogyás folytatódik. Ilyenkor türelmesnek kell lenned a testeddel szemben. Ekkor az egészséges fogyás 50 deka és 1 kiló között van hetente. Ha ennél kevesebb, akkor felül kell vizsgálnod a diétádat, ugyanis valami gátolja a fogyásodat. Néha nagyobb fogyás is előfordulhat, de ilyenkor is, ha a szervezeted a valódi zsírt dolgozza fel, maximum 1,2 kilót tudsz leadni hetente.

Nem kell aggódni! Ha mindent biztosítottál hozzá a testednek, be fog indulni a fogyás, és a felesleges kilók szépen lassan el fognak tűnni, csak légy türelemmel.

Nadray Nóra (9D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük