Diáknap II. és diákbál

Diáknap II. és diákbál

A két legnagyobb kedvenc a diákok körében a Man in Black (9.D) és a Harry Potter (10.A) átdolgozása volt. Mindkettőben a humor és a résztvevő tanárok szereplése aratta a legnagyobb sikert. A tanári produkcióról külön megkérdeztük őket, és kétféle válasz érkezett: valaki számára teljes meglepetés volt, míg volt olyan, aki sejtette már, hogy valamivel ők is készültek.

A győztes 10.A osztályból megkérdeztük Tóth Gézát, aki számára (és talán mindenki másnak is) kicsit meglepetés volt az első helyezés: “Az előfeladatban nem sikerült túl sok pontot behúznunk, szóval egy kicsit a reménytelenek bátorsága volt bennem. Összeraktuk a produkciót, úgyhogy csak mindent bele kellett adni. A reakció pedig váratlanul nagyon jó volt. Ahogy mentünk a legjobb helyezések felé, egyre csak nyíltak ki a szemeim. Amikor pedig a különdíjakat adták át és elhangzott a nevem, akkor szinte megijedtem. Azt sem tudtam, mi ez, meg hogy hogyan. Nem számítottam rá. A győzelem meg nyilván hatalmas, kitörő öröm volt, meglepetéssel megbolondítva.”

Különdíjak:

Tanári produkció megtervezéséért és rendezéséért: Juhászné Sebestyén Andrea tanárnő

Legjobb férfi főszereplő: Tóth Géza, 10.A

Legjobb női főszereplők: Kállay Dorka, 9.B és Tesch Andrea 9.B

Legjobb mellékszereplő: Grüll Tamás, 10.C

Legjobb férfi tanár: Poór Attila tanár úr, Matusik Mátyás tanár úr

Legjobb női tanár: Dr. Somogyi Ilona Csilla tanárnő, Molnárné Dukai Éva tanárnő

Legjobb díszlettervező osztály: 8.B

Legjobb jelmezes osztály: 10.A

Legjobb sminkes: Szávuly Enikő

 

Szervezőként és mentorként is oroszlánrészt vállalt a munkából Ilyés Álmos 11.B osztályos tanuló. Őt kérdeztük a tapasztalatokról:

Hogyan sikerült a diáknap szervezése, voltak nehézségek, és ha igen, akkor mik voltak azok?

„Szerintem a szervezés az szuperül sikerült. Ha kicsit jobban bele kellene menni, akkor annyit mondanék, hogy mi felosztottuk a tizenegyedik évfolyamot több csoportra. Voltak pakolósok, security, díszletesek, és olyanok, akik a mentorokat koordinálták. A nehézséget sokszor a határidő jelentette, valamint néha a csoportok közötti viszony. Összességében szerintem jól sikerült az egész.”

 

Hogyan láttátok mentorokként, miként működtek együtt az osztályok? Határidőre adták le a dolgokat, vagy ez nekik is nehézséget okozott?

„Szerintem az osztályoknak nagyon tetszett, és persze nekünk is. Ennyi kihagyás után ez mindenképpen egy új élmény volt nekik. Úgy érzem, jól együttműködtek. Látszott azért, hogy voltak motiválatlan diákok is, velük nem nagyon tudtunk sok mindent kezdeni. Voltak, akik nem adtak le határidőre dolgokat, de tényleg csak egy vagy két nappal csúsztak, szóval annyira nem volt ez jellemző.”

 

Mit ajánlanál a jövő évi szervezőknek?

„Azt ajánlanám, hogy tartsuk meg ezt a formátumot, mármint, hogy a GYIK-ban legyen megtartva. Azt is, hogy maradjon ez a kis színpadi produkció, mivel ez nagyot üt és rendkívül ötletes is. Valamint kívánok sok kitartást, figyeljenek oda minden szempontra, keressék fel a tanáraikat, és érezzék jól magukat, mert igazából ez erről szól!”

Egy tartalmas, eseménydús és élményekben gazdag napot zárhattunk. Köszönet érte a szervező tizenegyedik évfolyamnak és osztályfőnökeiknek, Simon György tanár úrnak, Szikra Andrea tanárnőnek, Németh Lászlóné tanárnőnek és Matusik Mátyás tanár úrnak!

Másnap, február 17-én, szintén a GYIK-ban került megrendezésre a diákbál. Gyönyörű nyitótáncot láthattunk, majd következhetett az éjfélig tartó „ereszd el a hajam” és jónéhány közös éneklés. A jó hangulathoz a tánc, a zene és a közösség is hozzájárult, megkérdezett diáktársaink is kiemelték, hogy mennyire összehozta a diákságot. A remek légkört a Showtime Bulizenekar szolgáltatta ezen az estén.

Tíz órakor átmenetileg félbeszakadt az éjjel. Kaszás Emőke tanárnő aerobikosai lepték el a táncteret, majd következhetett a diákelnök-választás eredményhirdetése. A Rokob-Everling csapat nyert, ezúton is gratulálunk nekik!

Ismételten egy nagyon tartalmas, színes és gyönyörű estét hagyhattunk magunk mögött, mely mindenki számára emlékezetesként maradt meg.

 

Pauer Márk Csaba, 9.D, Nadray Laura Judit 9.D, Sipőcz Dóra 10.C, Kasoly Réka Adél 12.D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük