Diákelnök-választás

Diákelnök-választás

Január 29. óta új diákelnöke van iskolánknak: Nyikos Barnabás Kékesi Réka diákelnök-helyettes segítségével vezeti a diákönkormányzatot.

Barnabás elődjével, Árvai Mátéval beszélgettem, akit valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom, hiszen amellett, hogy öt éve iskolánk diákja, 2018 februárjától ő volt a DÖK-elnök.
A Széchenyi diáksága nagyon sokat köszönhet neki és a csapatának. Általános iskolás éveit kapuvári származása miatt a Kapuvári Széchenyi István Általános Iskolában végezte, így nagyon találó a mondás: „Széchenyiből jöttem Széchenyibe”. Jelenleg a 12.D osztály tanulója, aminek a nyelvi előkészítő év óta tagja.
Mindig is érdekelte a közösség szervezése és a különböző programok lebonyolítása, így amikor eljött a diákelnök-választás ideje, egyértelmű volt számára, hogy megpróbálja.
„Hogy érzed, milyen sikereket értél el az elnökséged alatt?”
„Szerencsére sok mindent fel tudnék sorolni válaszként erre a kérdésre, azonban ezt a válaszomat két részre bontanám. Gyakorlati téren úgy gondolom, a legnagyobb teljesítményünk a hagyományos Palacsintanap átalakítása a Valentin-napra. Azonban maga a folyamat, azok a dolgok, amiket tanultam és a támogatás, amit a diákoktól, tanároktól kaptam, még fontosabbak, mint az úgynevezett sikerek.”
Mivel a körülötte lévő emberek mindig támogatták és segítették, nagyon jól érezte magát ebben a szerepben. A diákok támogatásán kívül az is nagyon motiválóan hatott Mátéra, hogy kihívást látott abban, hogy az elképzeléseit meg is valósítsa. Ehhez szükség volt a célközönségre, a diákokra, hiszen az ő aktivitásuk nélkül nem sikerült volna.
Beszélgettem Mátéval a terveiről, arról, hogyan képzeli el a jövőjét.

Jogi pályán szeretne továbbtanulni a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karán. Hosszútávú céljai között szerepel, hogy az Európai Unió Parlamentjében dolgozzon. Teljesen pontos elképzelése nincs, de olyan szakterületen szeretne elhelyezkedni, amivel embereknek tud segíteni.
Kívánom neki saját, és szerintem az egész iskola nevében, hogy sikerüljön megvalósítania az álmait.
Köszönjük, Máté, az elmúlt 3 évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük