Decemberi könyv- és sorozat ajánló

A most következő könyv- és sorozat ajánlóban szeretnék nektek olyan műveket bemutatni, melyekből készült filmes(vagy sorozat) adaptáció. Nincs mitől tartani, hiszen a cikkben csak olyan művek szerepelnek, melyek említésre méltóak. 

 

Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak  

A könyv főszereplője, Vivian Carter egy texasi kisváros középiskolai tanulója. Az iskola diákjai között ki nem mondott lezsugorított társadalmának élén a focicsapat áll, akik bármit megtehetnek. Vivian-nek elege lesz mind a szexista öltözködési előírásokból, mind a folyosón történő atrocitásokból. Indulatai kiforrásaképpen készít egy feminista szóróújságot, amit név nélkül juttat el diáktársaihoz. Ezzel indul el a lányok forradalma a gimi falain belül. Hogy miket is foglal magába a lányok visszavágása? Olvasd el a könyvet vagy nézd meg a filmet! 

Könyv: 

Író: Jennifer Mathieu  

Cím: Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak  

Oldalszám:344 

Film: 

Cím: Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak 

Játékidő:1ó 51p 

Meg tudod nézni a Netflix oldalán  

 

Peaky Blinders-Birmingham Bandája 

A 2013-as megjelenésű sorozat mára már – a nagy sikerre való tekintettel – a hatodik évadot is megélte. A sorozathoz idén márciusban magyar nyelven is megjelent a hivatalos rajongói könyv. A könyvben találhatóak interjúk a fő-és mellékszereplőkkel, akik nélkül nem lenne igazi a sorozat. Olvashatunk benne még a jelmezekről, a karakterek mélyebb jellemvonásairól, és az alkotók is mesélnek személyes élményeikről, melyek a sorozathoz kapcsolódnak. Rajongóknak kötelező. Jövő márciusban a hivatalos szakácskönyvvel fog bővülni a sorozathoz kapcsolódó könyvek listája. 

Könyv: 

Írói: Matt Allen-Steven Knight 

Cím: Birmingham Bandája 

Oldalszám:222 

Sorozat: 

Évadok száma:6 

Meg tudod nézni a Netflix oldalán  

 

 

Six of Crows-Hat varjú 

Hat fiatal, akik egy lehetetlen küldetésre szánták el magukat. A pénz nagy úr Ketterdam utcáin, ezt jól tudják a könyv főszereplői. De meddig lehet kockáztatni a vagyonért? 

Egy bosszúszomjas elítélt. 

Egy szerencsejáték-függő mesterlövész. 

Egy különleges múltú szökevény. 

Egy Kísértet néven ismert kém. 

Egy varázserejét egy nyomornegyedben kamatoztató szívtörő. 

Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetből is kiszabadul. 

Ez a csapat mentheti meg a világot a pusztulástól, de ahhoz meg kell tanulniuk együttműködni. 

A történet még több csavarral folytatódik a második részben, mely Bűnös Birodalom címen került kiadásra. Az írónő további sorozatának kötetei (melyek ebben az univerzumban játszódnak szintén, mint a Hat varjú), adaptációt kaptak a Netflix szolgáltató által, melyben a Hat varjúból is találkozhatunk szereplőkkel, hiszen a két sorozat szálai idővel összeérnek. 

Könyv: 

Író: Leigh Bardugo 

Cím: Hat varjú 

A sorozatot meg tudod nézni a Netflix oldalán.

 

Halwax Kinga, 11.b

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük