Az idei fecskeavató

Az idei fecskeavató

Vers, tánc, ének és sok-sok rock

  

Az idei fecskeavatót augusztus 31-én, pénteken tartotta a Diákönkormányzat az őket segítő tanárokkal együtt. 120 fecske vett részt az avatón, melyet az igazgató úr nyitott beszédével és jókívánságaival. 

 

 

Az új osztályok osztályfőnökei – Radics Viktória (7.A), Kovácsné Bella Irén (7.B), Papp Katalin (9.C) és Dr. Kuremszki Mariann (9.D) tanárnők – nagy jókedvvel és bizalommal vették szárnyaik alá osztályaikat, akik kitűnően teljesítettek a nap folyamán. Feladatuk volt egy vers megírása 5 megadott szóval, illetve egy adott korszakra, s azon belül egy adott zeneszámra kellett egy koreográfiát készíteniük, amelyekben a mentoroknak is szerepelniük kellett. 

 


 

A nap folyamán az osztályok a mentoraik vezetésével végigjárták az iskola épületét. Minden fontos tantermet megnéztek, ahol szaktanárok, illetve segítő diákok ismertették az adott teremre érvényes szabályokat. A portán az igazgató úr mondott néhány szót az ott található fontos, nevezetes domborművekről, illetve beszélt arról is, hogy mit is jelent szécsenyis diáknak lenni. 

 

 

A napot egy ebédszünet szakította félbe, és utána bemutatták a diákok a produktumaikat. A tornateremben összegyűltek a fecskék a segítőkkel és a DÖK-kel együtt, hogy kiderüljön, ki hogyan teljesített. A diákok produkcióit egy zsűri értékelte, akik között jelen volt Kaszás Emőke tanárnő, Szentpáli Ágnes tanárnő, Farkas Gábor igazgató úr, Gyenge Réka elnökhelyettes és Wratschko Peter diákelnök. Az osztályok emléklapot kaptak a zsűritől, melyeken olyan szavak szerepeltek, mint a legösszetartóbb osztály, vagy a legszórakoztatóbb osztály. 

 

9.D

 

Reméljük, hogy új diáktársaink teljesítményükkel és versenyeredményeikkel tovább öregbítik az iskola hírnevét. 

 

Kedves Fecskék! Tartalmas, izgalmakkal teli és boldog évet kívánunk – igazgató úr szavaival élve:  

„Az erő legyen veletek!” 

 

Deák Máté (11.D) 

A képeket készítette és szerkesztette: az iskolaújság fotósa, Deák Emma (10.D), valamint Rokob Dávid (11.D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük