Akasztják a hóhért! Interjú Simon Borbálával

Az „Akasztják a hóhért” sorozatunkban Simon Borbálával, iskolánk 9.C osztályos tanulójával és a suliújság egyik tagjával beszélgettem a SZIGmával, az iskolával és a magánélettel kapcsolatban.

 

„Miért csatlakoztál az újsághoz?” 

Már korábban is érdekelt az újságírás és az írás, mint hobbi, ezért úgy gondoltam, megér egy próbát. Meg tudom ismerni, milyen ez, és milyen ezzel a csapattal dolgozni.  

„Mióta vagy tagja a SZIGmának?”  

Szeptember óta, mert akkor jöttem az iskolába új diákként.  

„Melyik témában szereted legjobban írni a cikkeidet?”  

Igazából változó, attól függ, milyen évszak van éppen, például télen karácsonyi, szilveszteri cikkeket szeretek írni, de tavasszal volt egy fenntarthatósággal kapcsolatos írásom is. Élvezem még az iskola diákjaival való interjúkat is, például volt szerencsém interjút készíteni a 7# zenekar pár tagjával és veled is.  

„Vannak a jövőre vonatkozó céljaid az újságírással?” 

Egyelőre még nem tudom, de lehetséges, hogy majd később szeretnék kezdeni vele valamit.  Most még csak próbálgatom, mi az, ami érdekel belőle, és mi az, amit fel tudnék használni akár a SZIG után is.  

„Van valami elképzelésed arról, hogy mivel lehetne motiválni a diákokat arra, hogy olvassák az iskolaújságot?”  

Ha a diákokhoz leginkább közel álló dolgokról írnánk cikkeket, és esetleg jobban reklámoznánk az iskolaújságot, mert eddig eléggé el volt rejtve, és úgy érzem, itt az ideje „előkaparászni”.  

„Van bármi terved a továbbtanulással kapcsolatban?”  

Van, de jelenleg rengeteg ötlet, terv és lehetőség van körülöttem, de a mostani érdeklődési körömből kiindulva pszichológus szeretnék lenni.   

„Melyik tantárgyak állnak hozzád közel?”  

Inkább humán beállítottságú vagyok, a reál tárgyak nem az erősségeim, viszont a biológia nagyon érdekel.  

„Mit szeretsz a SZIG-ben?”  

Nagyon szeretem az idén megismert barátaimat és az új közösséget. Ahogy azt is, hogy amik engem érdekelnek, azt itt színvonalasan tanítják, hogy ki tudok teljesedni ezekben, plusz támogatnak mind a barátaim, mind a tanáraim.  

„Van testvéred?”  

Igen, van egy húgom, akivel nagyon jó a viszonyunk. Ő most hetedikes, két és fél év van közöttünk, de ez nem igazán befolyásolja a kapcsolatunkat. Tényleg nagyon szeretjük egymást.  

„Mit csinálsz a szabadidődben? ”  

Nagyon szeretek olvasni, kreatívkodni, vagy a barátaimmal találkozni, illetve röpizek is.  

„Szeretsz zenét hallgatni? Ha igen, milyet?”  

Igen, nagyon szeretek (már amikor van rá időm). A műfaj nagyon változó, akár külföldi, akár magyar előadóktól. Jelenleg nem tudnék kedvenc számot mondani, mert rengeteg van. Viszont előadók közül nagyon szeretem Siát és Adele-t.  

„Van esetleg hobbid?”  

Az olvasás már kiskorom óta kísér engem, és tényleg fantasztikus belekerülni egy új világba, amit éppen olvasok. Nagyon szeretem a fantasykat, de a valóságban játszódó könyveket is. Vagy esetleg romantikus köteteket.  

 

Nagyon köszönöm a beszélgetést! Tartalmas utolsó hónapot kívánok itt, a suliban, Bori!  

Vörösmarthy Zara Rózsa 9.c

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük