Akasztják a hóhért: interjú Nadray Laurával

A legújabb Akasztják a hóhért-interjúban iskolaújságunk egyik 9.D-s tagjával, Nadray Laurával beszélgettem. Sok érdekes témát érintettünk: melyik Disney-szereplő bőrébe bújna, mit vinne magával egy lakatlan szigetre, melyik történelmi korban élne, és persze volt szó a továbbtanulásról is, meg arról, hogyan telt az első tanéve a SzIG-ben, és hogy milyen szerepe van iskolaújságunk, a SzIGma szerkesztőségében.

 

,,Mit szeretsz a leginkább az újságírásban a SzIGmánál?”

,,Eleinte még nem írtam interjút, és itt volt először lehetőségem interjút készíteni, és igazából nagyon megtetszett ez a műfaj, szóval ezt mondanám a legkedvesebbnek.”

,,Mik a kedvenc témáid, amikről a legjobban szeretsz írni, akár interjútéma, cikktéma, bármi, amit szeretsz?”

,,Annyira így kedvenc témám nincs, inkább jobban szeretem azt, amikor pontosan meg van adva, mit kell csinálnom, és nem veszek el a részletekben,”

,,Vannak esetleg írói ambícióid? Szeretnél újságírással foglalkozni szakmai szinten is?”

,,Igazából annyira még nincsenek, eddig nem nagyon gondolkodtam ezen.”

,,Most, hogy 9.-es vagy, mi az első SzIG-es tanévedből a kedvenc emléked, pillanatod?”

,,Hú, hát egyet nem tudnék választani. Tetszett a projekthét, természetesen a diákbál és a diáknap. Igen, talán a diáknapot mondanám a legkedvesebbnek! Jó volt a színpadon, miután összeállt az egész, ott állni és hallani, ahogy a többiek tapsolnak, majd meghajolni. Az egy nagy élmény volt számomra, meg utána a diákbál is, talán ezek voltak a kedvenceim.”

,,Említetted, hogy szakmai szinten még nem nagyon gondolkodtál az újságíráson. De van valamilyen egyéb célod a jövőre nézve, mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?”

,,Hát, konkrétum így nagyon nincsen. Most főképp a matekkal szeretnék foglalkozni egyelőre, az nagyon tetszik, és most úgy érzem, hogy sikerélményem is volt ebben. Talán arrafele nézelődök, de még semmi pályacél nincs.”

,,Szabadidődben mivel foglalkozol, mik a hobbijaid? Sportolsz valamit?”

,,Sportolni kangoozom, már vagy 5 éve, de más hobbijaim nagyon nincsenek, főképp nem tevékenyek. Gyakorlatilag fekszem így az ágyban, zenét hallgatok, maximum olvasok, vagy nézek egy sorozatot, nagyjából ennyi.”

 

,,Van testvéred?”

,,Testvérem nincs, viszont van két barátnőm, akikkel babakorunktól együtt nőttünk fel, és igazából testvérekként tekintünk egymásra. A másik pedig, hogy Nadray Nórával, az unokatesómmal szoktunk még poénkodni, hogy testvérek vagyunk, mióta mindketten ide jártunk. Nóra itt nagyon sok mindent elért, és mindenki kérdezi tőlem, hogy ,,Te vagy a Nadray Nóra tesója?” És mindig unokatesót mondtam, de a családunkon belül mindig viccelődünk, hogy mi is tesók vagyunk. Szóval, vér szerint nincs, de különben van testvérem.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Most pedig következzen pár plusz kérdés, amik esetleg viccesek is lehetnek:

Mi az álomúticélod?”

,,Ez egy jó nehéz kérdés… Talán Kínába látogatnék el. Nagyon érdekes a kultúra, meg az a modern technológia, ami ott van. Ezenkívül még szívesen ellátogatnék valamelyik északi országba. Például Norvégiába vagy Dániába, hiszen azok is nagyon fejlett országok, azokat is szívesen meglátogatnám.”

,,Ha lehetne egy különleges képességed, mi lenne az?”

,,Talán a teleportálás, legalább mindenhol gyorsan ott lehetnék.”

,,Ha választanod lehetne, melyik Disney-szereplő bőrébe bújnál egy hétre?

,,Én sok Disney-filmet amúgy nem néztem, de talán Csipkerózsikát mondanám.”

,,Melyik történelmi korban élnél a legszívesebben?”

,,Talán Mária Terézia uralkodásának idején, vagy a dualizmusban. Az akkori Magyarországnak egy szép ideje volt a dualizmus, úgyhogy nagyon szívesen megnézném, mi történik. Az I. világháborúban azért már nem szeretnék részt venni, de az előtte lévő dualizmus a kedvencem.”

,,Ha elutaznál egy lakatlan szigetre, és csak három dolgot vihetnél magaddal, melyik lenne ez a három dolog?”

,,Most logikusan fogok gondolkodni, szóval mindenképpen vinnék magammal öngyújtót, talán kést, az még jól jöhet, meg egy sátrat. Ez a három a túlélőkészletem. Nem azt mondom, hogy megfelel, mert azért elég sok minden kéne még egy túlélőkészlethez, de talán ezek lennének azok, amiket vinnék.”

,,Melyik ősi elemről gondolod azt, hogy a leginkább azonosulni tudsz vele?”

,,Egyrészt mindegyikről, másrészt egyikről sem, úgyhogy ez egy nehéz kérdés, de talán a vizet mondanám. Úgy gondolom, hogyha leraknak elém egy problémát, azt vagy megoldom, áttöröm a gátat, vagy kikerülöm, tehát ez a két lehetőség van. Talán így mondanám a vizet.”

,,Inkább introvertált vagy extrovertált vagy, vagy esetleg ambivertált?”

,,Mivel néha introvertáltnak, néha pedig exrtovertáltnak érzem magam, ezért azt mondanám, hogy ambivertáltnak. Igazából a személyiségteszt alapján introvertált vagyok, szóval nagy valószínűséggel affelé jobban hajlok, de úgy gondolom, hogy ambivertált vagyok inkább.”

 

Köszönöm az interjút!

Simon Borbála 9.C

2 gondolatokat “Akasztják a hóhért: interjú Nadray Laurával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük