Akasztják a hóhért – Interjú Gárdai Grétával 

A harmadik „Akasztják a hóhért” – epizódban Gárdai Grétával beszélgettem. A 9.C osztályos tanuló ebben az évben érkezett az iskolánkba és az iskola újságjába. 

 

 

Először is azzal kezdtem, hogy miért jelentkezett az újsághoz, ráadásul így, mindjárt kilencedikben:  

  • Én azért jelentkeztem az iskolaújságba, mert szeretem az irodalmat, és szívesen foglalkozok ezzel. Kiskoromban nagyon sokáig írtam meséket, aztán annyira nem volt időm rá. Néha szoktam novellákat is írni, de azt ritkán. 

Megkérdeztem, hogy melyik a kedvenc témája, miután láttam, hogy az újságban sok ajánlót tesz közzé:  

  • Hát igen, azért van ennyi kedvcsináló, mert a könyvekről meg filmekről van a legtöbb tudásom, de egyébként azokat is szeretem, amikor egy-egy témának utánanézek, utánaolvasok. Csak arra ritkán van szükség, ugye nem annyira sok embert érdekel. Ráadásul ritkán van olyan alkalom, és még sok idő is, de néha jó olyanokat írni. 

Aztán jövőbeli elképzeléseiről mesélt nekem egy picit:  

  • Gondolkoztam rajta, hogy esetleg újságíró leszek, ez már régebb óta tervben van mint B terv, vagy hasonló. Azt is nagyon régóta tervezem, hogy regényeket írok, de abból valószínűleg nem lesz semmi, mert a szervezettségnek nem én vagyok a mintapéldája, hogy bármit is határidőre megírjak, vagy úgy írjak meg, ahogy azt kéne. Szóval abban még fejlődnöm kell, de erre is jó az iskolaújság. 

Említette, hogy regényeket szívesen írna, de ugyanúgy újságíró is szívesen lenne, szóval tovább kérdezősködtem, melyikhez húz mégiscsak jobban a szíve. 

  • Mivel nagyon szeretem a történeteket, nagyon szeretek kitalálni dolgokat, ezért szívesebben foglalkoznék regényekkel vagy novellákkal, vagy akár forgatókönyvvel is.  

Jöhetnek a hobbikérdések: Hogyan töltöd a szabadidődet, milyen hobbijaid vannak? 

  • Szeretek zenét hallgatni, meg szeretek rajzolni és még olvasni is, de ezekre kevesebb időm jut, mert ehhez össze kell gyűjteni az erőmet, hogy akkor keressek egy jó könyvet. A rajzolásnál is kell keresni valamit, amiről másolhatok, mert annyira még nem vagyok jó benne. Meg általában még Youtube-videókat nézek. Szerencsére azonban zenét hallgatni, azt mindig lehet.  

Ha már itt tartunk, kíváncsiskodtam, hogy milyen zenét hallgat. 

  • Igazából szinte mindenfélét, attól függ, kivel vagyok. Tesómmal sokat szoktunk rapet hallgatni, ha pedig egyedül vagyok, akkor gyakran olyanokat, amiket a Youtube feldob. Általában ilyen rajzolós vagy főzős videókhoz bevágják a zenéket, megtetszik, és akkor elkezdem hallgatni. Szoktam olvasni a dalszöveget is, és akkor abból egy kicsit angolul is tanulok.  

Aztán megkérdeztem, mit szeret elkészíteni, vagy mi a kedvenc étele, miután megtudtam, szívesen néz az ételek elkészítéséről videókat. 

  • Elkészíteni nagyjából semmit sem tudok, viszont nagyon lelkes vagyok. Legtöbbször tesómnak szoktam elrontani a kajáját, ha együtt csinálunk valamit. Egyébként főleg az édességeket szeretem, meg a szénhidrátot, mindent, ami egészségtelen. Leginkább azonban a csokit, viszont abból minden fajtát, és mindenhogy is. 

Az utolsó kérdés pedig az volt, hogy van-e háziállata. 

  • Az nincs, régebben voltak halaim, de a halakban az a rossz, hogy nagyon gyorsan meghalnak. Az első négy nap után halt meg, aztán elég sok így közben. Aztán a végén már nem lettek újak. A legutolsó az úgy halt meg, hogy nem voltunk otthon, és arra értem haza, hogy ott lebegett az akváriumban a víz tetején a háromnapos döglött hal. Ezután pedig elment ettől egy kicsit a kedvem. 

 

Köszönöm a jó kis beszélgetést!
Nadray Laura, 9.D 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük