A tehetséges művész

Iskolánk egyik kiemelkedően tehetséges diákjával volt szerencsém interjút készítenem, ami egy nagyon szórakoztató beszélgetésben ért véget. 

Újvári Dóri nemcsak jó tanuló, hanem emellett nagyon jól bánik az ecsettel, ceruzával vagy akár tollal is. A tizenötéves lányban egy igazi művész veszett el, akinek most lehetősége volt bemutatkozni, ugyanis iskolánkban március 27-én nyílt meg a kiállítása a díszteremben, ahol rengeteg nagyszerű munkája látható. Tehetséges diáktársunkkal beszélgettem az alkotásairól.  

  • “A megnyitó családiasra sikerült, de nekem így is tetszett. Bár egy kicsit több emberre számítottam, azonban várható volt, hogy nem leszünk sokan. A kedvenc műveim közé tartozik Marilyn Monroe, ugyanis alapból a kép is tetszett, valamint Marilynt is szeretem, és őszintén szólva szerintem a kép sem sikerült rosszul. Szeretem még az alkotásaim közül Morgan Freemant, mivel ezelőtt még nem csináltam ennyire kidolgozott és nagy grafitrajzot, ami ilyen sok időbe telt.” 

Dóri kiállításmegnyitója valóban szűkebb körű volt, azonban aki látja a képeket, azokat mind megfogja és megállítja egy-egy percre a látvány, akárcsak engem.  

De vajon mennyi idő, mire egy ilyen nagyobb mű elkészül? Nos, Dóri ezt is elárulta nekem.  

  • “Legtöbb időt talán Marilynnel, Morgan Freemannel vagy azzal a két reformkori figurával töltöttem, amikkel egyébként lehet fotózkodni, mivel az a kettő összesen 24 óra volt, valamint Marilyn Monroe és Morgan Freeman is ennyi volt összesen.” 

Most már láthatjuk, hogy nem kis munka van ebben a kiállításban, és akkor a többi alkotásról még nem is beszéltünk. Dóri megosztotta velem, hogy már kiskora óta rajzol, de komolyabban csupán két éve kezdett el vel foglalkozni. A diáklány mostanában leginkább portrékat szeret rajzolni, mivel szereti megjeleníteni a különböző érzelmeket az emberi arcokon, és több lehetőséget is lát ebben.  

Bár a kiállításának nem volt címe, de a következő címet adta volna neki: 

  • “Talán azt a címet adnám, hogy Vázlatok, mivel szerintem a művészet nem csak arról szól, hogy valaki élethűen le tud rajzolni bármit, egy arcot vagy egy tollat, hanem hogy jelentést ad a képnek, vagy érzelmeket visz bele. Az én rajzaimnál az érzelem még nem olyan erősen jelenik meg, ezért adnám neki a Vázlatok címet.”  

Bár iskolánk ifjú művésze szerint még nem volt elég érzelem a képeiben, személy szerint én más véleményen vagyok, ugyanis nagyon szépen játszik a színekkel, valamint az arcok mimikájával is.   

Köszönöm Újvári Dórinak az interjút.  

Molnár Mendi 9.C

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük