A koronavírus és a padlás

Ebben a vírusos helyzetben könnyű olyan dolgot találni, ami a megszokottól eltérően működik. Sajnos ilyen a színház is, amelyet megkötésekkel bár, de mindezek ellenére is élvezhetünk. A szórakozás mellett most helyet kell kapnia az óvatosságnak és a felelősségnek is. Az illemszabályokon túl most egyebeket is be kell tartanunk, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk.

A műsorok a megszokott módon színpadra kerülnek, ám pár dologgal tisztában kell lennünk, ha előadásra készülünk:
Mint iskolánk területére, a színházba is csak a hőmérsékletünk ellenőrzése után léphetünk be. Természetesen itt is kötelező a maszk viselése, az épület teljes területén.

Mindezek ellenére azonban ugyanolyan élményt nyújthat egy előadás, különösen, ha egy olyan örök klasszikusról van szó, mint például a Padlás. A darabot október 4-én, 9-én, 10-én, 17-én, valamint 18-án játszották a Petőfi Színházban.

A Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter által megalkotott mű a nyolcvanas évek végén játszódik, egy ház padlásán. Ez a mesés musical az akkori pártrendszer nehézségei között élő, mégis tiszta, gyermeki szívű szerelmes párról szól, akik összebarátkoznak a padlásukra érkező szellemekkel.

Igen tanulságos történet a szeretetről, a barátságról, a vágyakról és a tisztességről. A műben fülbemászó dallamok csendülnek fel, mély tartalommal bíró dalok formájában.

Mindenkinek érdemes megismerni ezt az önzetlen segítségnyújtást bemutató, érzelmekkel teli színdarabot, amely biztosan maradandó élményt nyújt majd, mind látványvilágában, mind pedig hangzásában.

Nadray Nóra (9.D)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük