Karácsonyi könyv- és filmajánló

Karácsonyi könyv -és filmajánló 

 

Klaus – a karácsony titkos története (film) 

Egy postás lehetetlen feladatot kap: fel kell virágoztatnia a semmi közepén lévő falu postáját. Csakhogy a faluban élő két klán nem szeretne egymásnak kedves üzeneteket küldeni, ugyanis rühellik egymást. A postásnak remek ötlete támad: azt mondja a gyerekeknek, hogy ha levelet írnak a hegyen élő zárkózott játékkészítőnek, akkor ő ajándékot küld nekik, de persze csak ha jól viselkednek. Talán ezzel többet is el lehet érni azon kívül, hogy sok levelet küldenek? Talán békét lehet hozni a faluba? De a falu lakói akarják egyáltalán a békét? 

Előzetes

 

Ted (film) 

John gyerekkorában magányos kisfiú volt, ezért amikor karácsonyra kapott egy plüssmacit, azt kívánta, hogy a maci tudjon beszélni. Csoda történik, az álom beteljesül és Ted lesz John legjobb barátja. De a fiú felnő, lesz munkája és egy barátnője, akit zavar, hogy egy beszélő játék élősködik rajtuk. John úgy érzi, nincs szüksége többé egy plüssállatra, de amikor Tedet elrabolják, rájön, hogy mennyire sokat jelent neki még mindig. 

Előzetes

 

A fiú, akit karácsonynak hívtak (film)

Nicholas apja kapott egy megbízást: el kell hoznia az országnak a reményt. A fiú apja nyomába ered, és rátalál az elfek falujára, ahol a királynő betiltott egy ünnepet, amit úgy neveznek: karácsony. Nicholas eldönti, hogy visszahozza az elfeknek az ünnepet, aztán a saját országába is visz a játékokból, édességből és a szeretetből, amit ez az ünnep jelent. De miért törölte el az elfek vezére az ünnepet? És Nicholas apja tényleg olyan jó ember, amilyennek gondolta? 

Előzetes

 

Leiner Laura: Mindig karácsony (könyv) 

Anna a moziban dolgozik, mert egy autóra gyűjt, de egyszer csak felbukkan a munkahelyén az expasija az új barátnőjével, ezért Anna úgy tesz, mintha nem ott dolgozna, hanem az egyik mozilátogatóval jött volna, aki mellesleg egész helyes, és talán valami tényleg lesz közöttük. 

Lucát nem vették fel az orvosira, ezért az egész évet tanulással szeretné tölteni, hogy tavasszal újra próbálkozhasson. De a családja úgy dönt, idén nem hagyományos karácsonyt ünnepelnek, hanem elutaznak a sárvári fürdőbe a nagyszülőkkel, az idegesítő nagybácsival és annak családjával. Luca még a húgával is összeveszik, szóval úgy tűnik, hogy ez egy igazán pocsék ünnep lesz…  

Bogi hazautazik karácsonyra az egyetemről, és megtudja, hogy Kristóf, aki régen az utcájukban lakott és pont akkor költözött a családjával Németországba, amikor összejöttek volna, hazautazott az ünnepekre és újra találkozhatnak. 

A három lánynak látszólag csak annyi köze van egymáshoz, hogy egymás mögött állnak a mozgólépcsőn, amikor azt néhány kamasz viccből megállítja, de mégis rengeteg láthatatlan szál fűzi össze őket.

 

 

Gárdai Gréta, 9.c 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük